reabilitare conducte reabilitare conducte
reabilitare conducte
reabilitare conducte - proiect recent
reabilitare conducte - proiect recent
reabilitare conducte - proiect recent

Descriere lucrari

reabilitare conducte - descriere lucrari

O prima faza este inspectarea cu atentie a conductei ce urmeaza a fi reabilitata efectuata cu camere speciale de filmat, montate pe carucioare, stabilindu-se astfel starea de deteriorare a conductei. In functie de diferite cerinte impuse, pot fi puse la dispozitie tehnologii de curatare corespunzatoare. De exemplu, la curatarea unei conducte cu curgere gravitationala, se utilizeaza spalarea la presiune inalta. in domeniul conductelor sub presiune se utilizeaza sisteme cu dispozitive de curatare, metode mecanice de curatare, si inainte de toate, curatarea la presiune foarte inalta.

In faza urmatoare se realizeaza reabilitarea subterana a conductelor din otel si beton prin torcretare cu mortar special cu calitati termoplastice foarte bune, procedeu care se bazeaza pe imprastierea mortarului prin rotatie.

Acesta are un coeficient de dilatare adaptat materialului pe care se depune, astfel ca aceasta proprietate combinata cu plasticitatea mediului ofera o rezistenta deosebita chiar si in cazuri de stres termic si mecanic. Adera foarte bine la suprafete ruginite conferind si o protectie anti-coroziva, putandu-se folosi in sisteme cu curgere libera cat si in sisteme cu curgere sub presiune. Dupa aceasta se verifica etanseitatea conductelor cu aparate de masura bine calibrate. Probele de presiune pot fi efectuate atat cu apa, cat si cu aer comprimat. In pozele urmatoare se poate vedea diferenta dintre o conducta necuratata si una reabilitata.

Harta site| Gliman Sanierung 2008 | realizat by Stefan Vasco contact:reabilitare conducte - contact stefan vasco